2020 година със сигурност зачеркна всякакви очаквания и прогнози. Внезапната двойна криза – здравна и икономическа,

...
2020 година със сигурност зачеркна всякакви очаквания и прогнози. Внезапната двойна криза – здравна и икономическа,
Коментари Харесай

PR&Marketing прогнози: Бизнесът все повече осъзнава нуждата от управление на репутацията

2020 година сигурно зачеркна всякакви очаквания и прогнози. Внезапната двойна криза – здравна и икономическа, вкара незабавен режим на смяна в бизнес планирането, маркетинг и информационните тактики. Кои от тези промени ще се окажат необратими, какво учат и надграждат в движение всички, ангажирани в областта на обществените комуникации и маркетинга? „ Мениджър Нюз “ проследява тези трендове с нова поредност, в която предложения водещи PR специалисти и маркетинг шефове да показват своя разбор и прогноза с отговор на 2 въпроса:

1. Как се трансформира езикът на връзката под въздействието на COVID-кризата?

2. Кои подходи и послания в маркетинга и бранд връзката ще са работещи през 2021 година?

Днес своята позиция споделя Роб Морбин , зам.-изпълнителен шеф на International Communications Consultancy Organization (ICCO), най-голямата международна организация на PR организации и национални асоциации, с над 3 хиляди членове от повече от 70 страни на 6 континента.

– Как се трансформира езикът на връзката под въздействието на COVID-кризата?

– Един позитивен миг от пандемията е акцентирането върху концепцията, че интернационалното съдействие е от значително значение за просперитета на човечеството. През последните години националистичният език се усили фрапантно в съвсем всяка част на света, подхранван частично от обществените медии, и неприятният език го съпровожда. Вирусът обаче не познава граници или националности, всички сме равни пред погледа му и на някои места забелязах, че политиците се отдалечават от несъразмерната изразителност, връщайки се към езика на партньорството.

Много трансформации и в B2B, и в бранд връзките, които към този момент бяха почнали, се форсираха от задълбочаването на дигитализацията на връзката. Изглеждаше невероятно да прекарваме повече време гледайки в екраните, в сравнение с през 2019 година, само че точно това се случи., сподели, че въпреки доста сфери на връзката да страдат, има голямо нарастване на молбите към пиар организациите да обезпечават цифров преход и да усилват посланията в онлайн акциите. В допълнение има голямо търсене на услуги, свързани с ръководство на репутацията, и пиар експертите са търсени поради опита си. Клиентите от ден на ден осъзнават нуждата да ръководят интензивно репутацията си и да приготвят авансово своите процедури и послания, вместо да бъдат реактивни. Тези еластичност и адаптивност са от значително значение в свят, в който диалозите и проблемите се трансформират от локални в световни толкоз бързо.

– Кои подходи и послания в маркетинга и бранд връзката ще са работещи през 2021 година?

– Акцентът върху обществените цели, алтруистичните бранд полезности и доказателствата за истинска мисъл, дейностите, както и тяхната реализация, се чакат от потребителите в този момент. Не е задоволително да си партнираш с благотворителна организация или да опиташ да свържеш продуктите си със обществен проблем внимателно. Дигитализацията, забележителният достъп до информация и демократизацията на връзката посредством обществените медии усилиха наблюдателността на клиента върху алтруистичните бранд послания и в този момент няма къде да се скриеш, в случай че сгрешиш, или даже в случай че демонстрираш някакъв тип променчивост в полезностите си. Същото важи от ден на ден за организациите, както и за марките, които обслужват. Ако имате двама клиенти, които продават артикули, насочени към потребителите, като всеки се привързва към изцяло противоположни обществени или политически послания, това задоволително ли е в границите на персоналните полезности на организацията ви?

Мисля, че ще продължим да виждаме организации с избран размер, да се фокусираме върху техните профилирани области, ниши и марки, които дават отговор на полезностите им. Малките и междинните организации ще са по-малко склонни да се нареждат като предлагащи цялостен подбор от услуги за всичко и всички. По отношение на съответни проблеми, защото пандемията от COVID-19 вероятно ще изяжда по-малко и по-малко ефирно време, проблемите, които до известна степен са останали на назад във времето през 2020 година, още веднъж ще излязат напред, по-специално околната среда и устойчивостта, както и евентуалните несъгласия, трудности и клопки, които носят със себе си. Избягването им и приветстването на позитивните послания, позитивните дейности и познанията на личните бранд полезности от вътрешната страна на открито ще бъде ефикасният метод.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР